<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Sp-politiker kritisk til at healere får momsfritak

Sp-politiker Kjersti Toppe mener dagens ordning der sjamaner og healere kan få momsfritak på lik linje med leger, tannleger og psykologer bør revurderes.

    Publisert 25. juli 2017 kl. 11.08
    Oppdatert 25. juli 2017 klokken 11.08
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 113 ord

    – Umiddelbart tenker jeg at det er spesielt at staten gir en slik støtte og anerkjennelse som et momsfritak er. Hvis staten skal gå inn med subsidier må det også stilles krav. I prinsippet bør det være en forutsetning at behandlingen har dokumentert effekt, sier Toppe, nestleder i Stortingets helsekomité for Senterpartiet til Bergens Tidende.I dag får alle utøvere av alternativ behandling momsfritak dersom de står i det offisielle registeret over behandlere og er medlem i en av 40 organisasjoner godkjent av Helsedirektoratet. Enkelte organisasjoner reklamerer for at medlemskap gir momsfritak, blant andre Foreningen for merverdiavgiftsfri osteopatibehandling.Helsepersonell har lenge fått momsfritak, mens alternative behandlere har fått det siden 2009. Momsfritaket utgjør 25 prosent.(©NTB)