Trump tviler på Russland-samarbeid

USAs president Donald Trump har gjort en helomvending og mener det ikke er mulig med en felles enhet for cybersikkerhet med Russland. 

Publisert 10. juli 2017 kl. 10.42
Oppdatert 10. juli 2017 klokken 10.42
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 102 ord
President Donald Trump speaks during a meeting with Senators on his Supreme Court Justice nominee Neil Gorsuch, Thursday, Feb. 9, 2017, in the Roosevelt Room of the White House in Washington. (AP Photo/Evan Vucci) Evan Vucci
– At president Putin og jeg har diskutert en enhet for cybersikkerhet, betyr ikke at jeg tror det kan gjennomføres. Det kan det ikke, skriver Trump på Twitter.Dermed så det ut til at han raskt hadde mistet troen på initiativet han hadde nevnt i en tidligere Twitter-melding søndag.–Putin og jeg diskuterte mulighetene for å danne en ugjennomtrengelig cybersikkerhetsenhet, slik at vi kan forsvare oss mot valghacking og mange andre negative ting, skrev Trump.Han møtte Vladimir Putin på G20-toppmøtet i Hamburg før helgen. Her benektet den russiske presidenten anklagene om at Russland sto bak dataangrep for å påvirke det amerikanske valget i fjor.