Trump viser klør før ankomst til Europa

USAs president Donald Trumps siste utspill før reisen til Europa og G20-toppmøtet tyder på at han ikke vil vike unna for konfrontasjoner. 

President Donald Trump leaves after speech to a joint session of Congress on Capitol Hill in Washington, Tuesday, Feb. 28, 2017. (Jim Lo Scalzo/Pool Image via AP) Jim Lo Scalzo
Politikk
Trump fyrte av tre Twitter-meldinger på rappen før avreise fra USA onsdag.«USA har inngått noen av de verste handelsavtalene i verdenshistorien. Hvorfor skal vi fortsette med disse avtalene med land som ikke hjelper oss?» spurte han i én av meldingene.I den neste gikk han løs på Kina.«Handelen mellom Kina og Nord-Korea vokste med nesten 40 prosent i første kvartal. Det var det vi fikk igjen for å prøve å få Kina til å samarbeide med oss – men vi måtte forsøke!» skrev han.Diskusjonene om handelspolitikk på G20-toppmøtet i Hamburg fredag og lørdag ventes å bli svært betente.Samtidig kan både Nord-Korea og andre internasjonale konflikter komme på bordet.EU og 19 ledende økonomier deltar på toppmøtet. I tillegg deltar et knippe gjesteland, deriblant Norge.Trump skal besøke Polen før han kommer til G20. Han skal holde en tale i Polen før han reiser videre.(©NTB)