– Sverige er et velfungerende samfunn, og vi har hatt fremgang i innvandringspolitikken vår, sier den tidligere svenske statsministeren til.Bildt mener Sverige-besøket til den norske innvandringsministeren Sylvi Listhaug tirsdag var ren valgkamp, ikke en læringstur, slik hun selv hevder.– Når dette skjer midt i en valgkamp med skarpe formuleringer som «svenske tilstander», er det ikke for å lære, men for å drive valgkamp, sier han.Bildt har vært partileder for Moderaterna og var Sveriges statsminister fra 1991 til 1994 og utenriksminister fra 2006 til 2014. Han avviser at innvandringen i Sverige er et stort problem.– Jeg husker da vi i statsministerperioden min måtte ta imot en stor gruppe med bosniere etter krigen deres. Det var ikke enkelt, og vi opplevde både gjengkriminalitet, smugling og skyting i Sverige. Nå ser vi derimot at denne gruppen med innvandrere er nesten mer velintegrerte enn normale svensker, forteller han.– Det finnes absolutt områder der det er problemer, og det ser vi at det alltid gjør i en overgangsperiode, sier Bildt.(©NTB)