<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Et stort flertall ønsker tiggeforbud

Bare 23 prosent sier nei til tiggeforbud i en fersk undersøkelse om vårt syn på velferdspolitikken. 63 prosent ønsker et tiggeforbud. 

    Publisert 16. aug. 2017 kl. 06.03
    Oppdatert 16. aug. 2017 klokken 06.04
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 192 ord
    Tigger utenfor Royal Christiania Hotel i Oslo. Foto: Anette Karlsen/Scanpix.

    Blant partiene på Stortinget er det delte oppfatninger om tiggeforbud. Regjeringen måtte søke støtte hos Senterpartiet da den for to år siden klarte å sikre flertall for et forslag om å tillate lokalt tiggeforbud. Noe nasjonalt forbud, slik regjeringspartiene Høyre og Fremskrittspartiet opprinnelig ønsket, ble det uansett ikke flertall for.Men i en fersk undersøkelse som Kantar TNS har gjennomført på vegne av Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) er det et klart flertall for et tiggeforbud. Bare to av ti sier nei, mens 14 prosent ikke har noen mening.Politisk jevnt fordeltUndersøkelsen ble gjennomført på nettet, og de drøyt 3.000 som deltok, fordeler seg partipolitisk omtrent på linje med det som var gjennomsnittet av meningsmålingene da undersøkelsen ble gjennomført i juni. Velgerne og partiene ser med andre ord ikke ut til å være helt på linje i spørsmålet om tigging bør forbys eller ikke.Et generelt forbud mot tigging i Norge ble opphevet i 2005.I kjølvannet av NRK-dokumentaren «Lykkelandet» sa justisminister Per-Willy Amundsen (Frp) til NRK at han fortsatt mener det bør være et nasjonalt forbud, men at dette må håndteres lokalt så lenge det ikke er flertall på Stortinget for et generelt forbud.