FNs sikkerhetsråd fordømmer Nord-Korea

FNs sikkerhetsråd fordømmer enstemmig Nord-Koreas siste rakettoppskyting etter et hastemøte tirsdag kveld.

FILE - This May 14, 2017, file photo distributed by the North Korean government shows the "Hwasong-12," a new type of ballistic missile at an undisclosed location in North Korea. North Korea on Monday, May 15, 2017 boasted it successfully launched a new type of "medium long-range" ballistic rocket that can carry a heavy nuclear warhead, an escalation of its nuclear program. Independent journalists were not given access to cover the event depicted in this photo. (Korean Central News Agency/Korea News Service via AP, File)
Politikk
Sikkerhetsrådet krever at myndighetene i Pyongyang avslutter prøveoppskytingsprogrammet etter at Nord-Korea fyrte av en rakett over Japan.De 15 nasjonene i rådet står sammen i sin fordømmelse av landets siste provokasjon. Kina og Russland er enige om å undertegne en erklæring som fordømmer det isolerte regimets handling.Forslaget kommer fra USA, som tok initiativ til møtet sammen med Japan etter en telefonsamtale mellom de to landenes politiske ledere. Nyhetsbyråethar sett erklæringen, som også oppfordrer alle land til «raskt og fullt» å implementere FNs sanksjoner mot Nord-Korea.– Den siste prøveoppskytingen er en krigsøvelse som første trinn i den militære operasjonen til den nordkoreanske hæren i Stillehavet og et betydningsfylt forspill for å kontrollere Guam, sa Nord-Koreas leder Kim Jong-un ifølge det nordkoreanske nyhetsbyrået KCNA.