Hoksrud om kroppshets: – Man blir lei seg

Bård Hoksrud (Frp) og Knut Arild Hareide (KrF) forteller at også de som menn opplever kroppsrettet hets på sosiale medier.

Politikk

– Jeg er ikke akkurat noen liten gutt, og da får man av og til høre det. Det er ikke hyggelig, og man blir lei seg når man får sånne kommentarer, sier Hoksrud til NRK. Han trekker spesielt fram en kommentar rettet mot ham:«Frp pisser på sine velgere med å plassere to menn i helse- og omsorgskomiteen som ikke er i stand til å ta vare på egen helse». Han sier videre at folk må slutte å hetse hverandre.– La oss heller diskutere politikk og politiske saker. Så lar vi det andre være, fortsetter Hoksrud.KrF-leder Knut Arild Hareide forteller om lignende opplevelser.– Med min kropp finner jeg ofte ordet «pingle» i kommentarfeltet. Da knytter de min kropp opp mot noe som ikke har med kroppsfasong å gjøre, men hva slags gjennomslagskraft jeg har i politikken, sier han.Han viser til en episode hvor han stilte i en debatt med et bredt slips. Da var en av kommentarene: «Det slipset til Hareide er jo bredere enn ham selv».De siste årene har mange politikere vært åpen om hetsen de opplever på sosiale medier. I stor grad har dette vært rettet mot kvinnelige politikere, som Hadia Tajik (Ap) og Trine Skei Grande (V).(©NTB)

frp
bård hoksrud
knut arild hareide
krf
kroppshets
Nyheter
Politikk