– Mange i Ap tok nok seieren på forskudd

Gode målinger tidligere år førte til at mange tok valgseieren på forskudd, tror Raymond Johansen (Ap). Han sier dårlige målinger skaper engasjement i partiet.

Den tidligere partisekretæren, som nå leder byrådet i Oslo, sier stemningen er god og at mange stiller opp for å banke på dører og dele ut roser, skriver Aftenposten .– Det overrasker sikkert noen med tanke på meningsmålingene. Men målingene har snarere ført til at flere engasjerer seg, de forstår at det nå står noe på spill, forteller han.– Da vi hadde gode målinger tidligere i år var det nok mange, også blant aktive medlemmer, som tok seieren litt på forskudd. Men nå har alarmen gått.Som partisekretær hadde han ansvar for å organisere tre valgkamper, men han vil ikke svare på spørsmål fra avisen om hva partiet sentralt og leder Jonas Gahr Støre gjør feil i årets kamp om velgernes gunst.– Jeg skal ikke spekulere på det. Det å være superstrateg fra sidelinjen, er ikke noe jeg ønsker. Nå gjelder det å slutte rekkene.Tirsdag viste to målinger at Arbeiderpartiet var jevnstort med hovedrivalen Høyre.(©NTB)