Misnøye med Listhaug i Høyre

Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaugs (Frp) strategi og retorikk er en kilde til økende misnøye i Høyre, ifølge en ny uautorisert biografi.

Politikk

I boken «Kors på halsen. Sannheten om Sylvi Listhaug» skriver kommentator i Bergens Tidende, Mathias Fischer, blant annet om den stadig økende frustrasjonen med Listhaug i Høyre.Fischer skriver at mens statsminister Erna Solberg (H) ville ha et bredt forlik der nesten hele Stortinget stilte seg samlet bak den nye asylpolitikken, ville Fremskrittspartiet stemme over hvert enkelt forslag for å få fram forskjellen mellom dem og de andre partiene.– I utgangspunktet kan dette virke som en teknisk forskjell. I realiteten var det et stort spill som avdekket hvor forskjellig Høyre og Listhaug tenkte om politikk, skriver BT-kommentatoren.Dødssynd for statsråderVidere skriver Fischer at enten oppfattet ikke Listhaug Solbergs ønske eller så valgte hun bevisst å trosse statsministeren.– En handling som er ganske nær en dødssynd for statsråder, skriver Fischer.Ifølge boken er det ikke bare Listhaugs egenrådige strategi som skaper frustrasjon i Høyre, det er også retorikken, og hvordan hun opptrer på sosiale medier. Stilen hennes har vært tema for flere gruppemøter i Høyre.– De fryktet at hun skapte trøbbel for omdømmet til regjeringen. Også i regjeringen var folk oppgitt, skriver Fischer.(©NTB)

sylvi listhaug
frp
høyre
Nyheter
Politikk