Generalsekretær i Røde Kors, Børge Brende, var tydelig preget da han søndag møtte ofre for jordskjelvkatastrofen på Haiti. Kapasiteten på sykehusene er sprengt og mange må med livstruende skader må vente i timevis på hjelp. Foto: Bondevik. Andreas / SCANPIX

Qatars utenriksminister besøker Norge

Situasjonen i Midtøsten og forholdet mellom Norge og Qatar er blant hovedtemaene når Qatars utenriksminister besøker Oslo.

Qatars utenriksminister Sheikh Mohamed bin Abdulrahman Al-Thani skal møte Norges utenriksminister Børge Brende (H) fredag, opplyser Utenriksdepartementet.Blant hovedtemaene for samtalene er det bilaterale forholdet mellom Norge og Qatar, i tillegg til situasjonen i Midtøsten.Brende besøkte Qatar i februar i år. Der skulle han etter planen møte blant andre landets emir, utenriksministeren og lederen for landets menneskerettskommisjon.Saudi-Arabia, Bahrain, De forente arabiske emirater og Egypt brøt alle diplomatiske forbindelser til Qatar 5. juni. De fire er nå utsatt for økende internasjonalt press for å få til et kompromiss i boikottaksjonen som kom helt overraskende, og som skaper store problemer for Qatar.(©NTB)


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også