Saudi-Arabia åpner grensen for pilegrimer fra Qatar

Kong Salman har gitt ordre om at Saudi-Arabia skal åpne grensen fra Qatar slik at pilegrimer kan reise til Mekka.

Raad Adayleh

Avgjørelsen kom etter at Saudi-Arabia for første gang siden juni mottok en utsending fra myndighetene i Doha.I kongens dekret heter det at qatarske pilegrimer skal få lov til «å reise inn i Saudi-Arabia via grenseovergangen, slik at de kan gjennomføre sin pilegrimsreise», opplyser det statlige nyhetsbyrået i Saudi-Arabia. Salman har også gitt beskjed om at privatfly fra saudiarabiske flyselskaper skal sendes til Doha «for å hente samtlige pilegrimer på hans regning», opplyser nyhetsbyrået.Saudi-Arabia, Bahrain, De forente arabiske emirater og Egypt brøt alle diplomatiske forbindelser til Qatar 5. juni. De fire landene anklager Qatar for å støtte ekstremister og terrorgrupper.De fire landene sendte opprinnelig en liste med 13 krav til Qatar. De krever blant annet at landet stenger den uavhengige TV-stasjonen Al Jazeera. Kravlisten er senere blitt endret og redusert, men Qatar har avvist både kravene og beskyldningene. Emiren av Qatar har oppfordret til dialog for å løse den diplomatiske floken.(©NTB)