– Det er to bokstaver i det svaret; ja, sier Støre til  på spørsmål om han har tenkt å fortsette som partileder selv om resultatet skulle bli så svakt som de siste meningsmålingene kan gi inntrykk av.Arbeiderpartiet opplever mange svake meningsmålinger for tiden. På en måling var partiet sågar forbigått av Høyre, og Erna Solberg tok nylig et solid forsprang på en statsministermåling.Spørsmålet om hans fremtid som partileder dukket opp da Støre var på tur til Ap-bastionen Groruddalen for å drive god, gammeldags dør-til-dør-kampanje etter en valgturné i Nord-Norge.– Det kunne vært hyggelig at du kom innom ellers også, ikke bare i valgkampen, var tilbakemeldingen fra en dame som tok imot en rose fra Ap-lederen.– Representerer ikke arbeiderklassenI  peker en LO-tillitsvalgt ved Idun fabrikker på noe hun mener kan være et problem for Ap-lederen.– Jeg tror at grunnen til at arbeidsfolk ikke kan føle seg hjemme i Ap om dagen har noe med der han står privat, hans formue, selve livet. Jeg tror ikke folk forbinder ham med en fra arbeiderklassen, sier Janne Halvorsen.– Jeg tror kanskje en leder som har hans posisjon, kan være med på å få folk til å føle at han ikke er en av dem. At han kanskje ikke har den rette bakgrunnskunnskapen til å representere arbeiderklassenLOs distriktssekretær i Østfold, Ulf Lervik, sier han får tilbakemeldinger om at Støre gjør en god jobb.– Absolutt. Han er dønn solid. Troverdig og seriøs. Det er tilbakemeldingen. Nå gjelder det bare å fortsette med det han gjør. Da er jeg sikker på at målingene vil snu, sier han og legger til at han ikke forstår tallenes tale om de mange gjerdesitterne.– Når vi er ute og snakker med folk, sier nesten alle at de skal stemme.Kaos eller jevnere styrkeforholdBakgrunnstall fra  viser at så mange som 910.000 velgere ennå ikke har bestemt seg, halvannen uke før valget. De to største partiene sliter med lite lojale velgere, og det er aller verst for Ap.Valgforsker Frank Aarebrot mener en mulig forklaring er at debatten mellom Høyre og Ap har vært preget av statsministerduellen, skriver .– De snakker om Erna og Jonas. Velgerne får ikke nok informasjon om hva partiene ønsker å forandre, sier Aarebrot. Han ser for seg kaotiske tilstander dersom Ap ikke klarer å vinne tilbake velgerne, men det likevel blir regjeringsskifte.– Det kan bli kaos på Stortinget, der man må forhandle med mange små partier for å få flertall, sier den Ap-vennlige professoren. Han påpeker samtidig at det samme vil være tilfellet for Høyre dersom partiet må hente støtte hos flere.Valgforsker Anders Todal Jenssen mener det kan være positivt dersom de små partiene blir styrket på de to stores bekostning.– Store og sterke partier er ofte upopulære som koalisjonspartnere. De mindre partiene ønsker at styrkeforholdene skal være jevnere. Det er vanskelig å samarbeide med partier som er mye større enn dem, forklarer han.(©NTB)