Det kan se ut som om norske velgere er i ferd med å vise partileder Jonas Gahr Støre og Arbeiderpartiet ryggen,I en ny måling Norstat har gjort for NRK svarer 46,8 prosent av de spurte at Erna Solberg er best skikket til å være statsminister i Norge. Tilsvarende tall for Støre er 36,8 prosent.Så sent som i april svarte 44,2 prosent at Støre var best skikket. Dagens måling er den dårligste målingen for Støre siden NRK begynte å sammenligne oppslutningen om Solberg og Støre.– Gitt tallene, har det en positiv eller negativ effekt for Ap at du er statsministerkandidat for partiet?– Arbeiderpartiet har valgt meg som statsministerkandidat og jeg opplever at jeg har et stort parti i ryggen. Vi har et godt program og en stor ambisjon for Norge. Den målingen som teller er valgdagen 11. september. Vi er et lag som skal vinne valget og jeg skal lede det laget, sier Støre til NRK.