SV sier nei til Rygge

RYGGE 20130411.Fly fra Ryanair på Moss lufthavn Rygge.Foto: Marte Christensen / NTB scanpix Christensen, Marte

Mens Senterpartiet heller vil gjenåpne Rygge enn å bygge ut Gardermoen, sier SV nei til begge deler.

I helgen tok flere Sp-politikere til orde for å få i gang passasjertrafikken på flyplassen utenfor Moss igjen etter at Ryanair la ned sin virksomhet i fjor.– Vi er helt uenige med Senterpartiet i dette, sier Lars Haltbrekken til Dagsavisen. Han gikk i fjor av som leder for Norges Naturvernforbund for å stille som stortingskandidat for SV. Samtidig er Haltbrekken enig i Senterpartiets motstand mot en tredje rullebane på Gardermoen. Men utgangspunktet hans er veldig annerledes.– Grunnen til at SV vil skrote en tredje rullebane, er at vi vil hindre en videre vekst i flytrafikken, ettersom den innebærer et stadig større klimaproblem. Da kan vi heller ikke satse på økt flytrafikk fra Rygge. Det vil føre til de samme klimautslippene.Arbeidsledigheten er høy i Østfold, men Haltbrekken mener ny aktivitet på Rygge ikke er den beste måten å skaffe sårt tiltrengte arbeidsplasser.– En satsing på tog, som vi ønsker i stedet, vil også gi nye arbeidsplasser, svarer Haltbrekken.(©NTB)