President Donald Trump leaves after speech to a joint session of Congress on Capitol Hill in Washington, Tuesday, Feb. 28, 2017. (Jim Lo Scalzo/Pool Image via AP) Jim Lo Scalzo

Trump fyrer av bredside mot Russland-sporet

USAs president var ikke nådig i en sin tale i West Virginia og kalte en eventuell russisk innblanding i presidentvalget for fiksjon fra ende til annen.

– Vi vant ikke på grunn av Russland. Vi vant på grunn av dere, sa Trump i talen som fortonet seg som den reneste valgkamp.I et forsøk på å appellere til sine kjernevelgere, sa han at hans fiender prøver å narre dem vekk fra lederskapet de ønsker med en falsk historie som er «nedverdigende for oss alle, og viktigst, nedverdigende for vårt land og nedverdigende for vår grunnlov».– Grunnen til at demokratene bare snakker om den fullstendig oppdiktede Russland-historien, er at de ikke har noe annet å komme med, ingen agenda, ingen visjon. Russland-historien er en komplett fabrikasjon. Det er bare en unnskyldning for det største tapet i amerikansk politikks historie, utbasunerte han.Angrepet til Trump kommer etter at Wall Street Journal skrev at spesialetterforsker Robert Mueller har oppnevnt en storjury. Juryen er en del av etterforskningen som skal bringe på det rene om Russland blandet seg inn i fjorårets presidentvalg i USA og i så fall om det kan knyttes opp mot Trumps valgkampanje.Avisen skriver at juryen begynte sitt arbeid i Washington i løpet av de siste ukene. Juryutnevnelsen ses på som et tegn på at den føderale etterforskningen er i ferd med å skyte fart.(©NTB)


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også