Trump trimmer mannskapet nok en gang

Det hvite hus opplyser at en av president Donald Trumps fremste etterretningssjefer er sparket fra det nasjonale sikkerhetsrådet.

President Donald Trump leaves after speech to a joint session of Congress on Capitol Hill in Washington, Tuesday, Feb. 28, 2017. (Jim Lo Scalzo/Pool Image via AP) Jim Lo Scalzo
Politikk

I det som minner mer og mer om Trumps realityshow «The Apprentice» der gjennomgangsreplikken var «YouŽre fired», har nå turen kommet til Ezra Cohen-Watnick.Begrunnelsen som oppgis er at H.R. McMaster, som er nasjonal sikkerhetsrådgiver i Det hvite hus, har kommet til at noen med en annen erfaring er best egnet til å fortsette arbeidet til Cohen-Watnick som hadde tilgang til et bredt spekter av klassifisert informasjon.Han kom i søkelyset tidigere i år da CIA-sjefer uttrykte at de var bekymret for ham og videreformidlet det til McMaster. Han hadde da tenkt å erstatte ham, men Cohen-Watnick ba om støtte fra Trumps fremste rådgivere, Steve Bannon og Jared Kushner. De fikk presidenten selv til å gripe inn å redde jobben hans.31-åringen var en protesjé av Trumps første nasjonale sikkerhetsrådgiver, Michael Flynn, som han arbeidet for i Pentagon.(©NTB)

donald trump
usa
Nyheter
Politikk