Ap åpner for oljeboring utenfor Lofoten

Arbeiderpartiet står klar til å samarbeide med regjeringen om oljeboring utenfor Lofoten .

Ap-landsmøtet vedtok i vår å åpne områdene sør for Lofoten for konsekvensutredning, men ikke de andre områdene i Lofoten, Vesterålen og Senja (kjent som LoVeSe) i kommende stortingsperiode.Sammen med Høyre og Frp kan Ap dermed danne flertall for å åpne en bit av det omstridte området for oljevirksomhet, noe KrF og Venstre til nå har satt en stopper for gjennom sin avtale med de to blå partiene.Ap-leder Jonas Gahr Støre sa tirsdag at han øynet muligheter for å utnytte den nye situasjonen i Stortinget til å fremme partiets politikk. Det gjelder også denne saken, bekrefter han overfor NTB.– Vi skal ha gjennomslag for mest mulig av Aps politikk. Jeg deler ikke ut enkeltsaker nå, men dette er en av flere saker jeg skal jobbe for når jeg kommer tilbake til Stortinget.– Så det kan bli en sak dere kan samarbeide med regjeringen om?– Ja, en av flere saker.Viktig for Venstre og KrFVenstre-leder Trine Skei Grande sier denne saken står øverst på partiets liste når hun skal møte de andre partilederne for å diskutere regjeringsalternativer. Hun er svært klar over at Ap sammen med regjeringen kan gi flertall for oljeleting.-Det er derfor jeg sitter i dette rommet, sa hun til NTB på vei mellom et møte hos statsminister Erna Solberg (H) og partilederdebatten til NRK tirsdag kveld.Også for KrF er denne saken er viktig, når partiet nå skal avgjøre hvordan de skal forholde seg til de andre borgerlige partiene.– Det er med på å prege de debattene og rundene vi har i våre partifora, sier KrF-leder Knut Arild Hareide.Frp ønsker å åpne hele Lofoten, Vesterålen og Senja for konsekvensutredning. Partileder Siv Jensen ville imidlertid ikke svare på om hun uten en avtale med KrF og Venstre, er klar til å sende saken til Stortinget.– Jeg kommer ikke til å forhandle med deg om dette, det kan jeg forsikre, lød hennes korte svar til NTB tirsdag kveld.(©NTB)


CFO

NattoPharma ASA • Lysaker