Ap-leder Jonas Gahr Støre sier han tåler kritiske spørsmål om sin formue. Men oppmerksomheten skader partiet hans, mener en analytiker.– Det er veldig uheldig og plagsomt fordi den skaper så mye støy og gjør det vanskelig for Arbeiderpartiet å få fram sitt budskap og det offensive fokuset som de i høyeste grad trenger, sier valgkjenner og tidligere politisk redaktør Beate Nossum til NTB.– Det er ekstra uheldig fordi Støres økonomiske forhold står i så skarp kontrast til det partiet hans står for. Det viser at det er langt mellom liv og lære, føyer hun til.De siste dagene er det blitt reist flere spørsmål om etikkvurderingene knyttet til hvor Støre har investert sin formue, som han har arvet.Dårlig skjønnPå en partilederutspørring i Dagbladets valgbod torsdag sa Ap-lederen at han har foretatt en passiv investering som håndteres av profesjonelle forvaltere. – Jeg har oppgitt dette til punkt og prikke i henhold til Stortingets regelverk. Og jeg kommer aldri til å klage på at det blir stilt spørsmål om meg som person, sier Støre.Nossum mener på sin side at Støre burde ha ryddet opp for lenge siden. Først for en uke siden varslet Støre at han selger seg ut av aksjefond som ikke følger de samme etiske retningslinjene som oljefondet.– Selv om han har fulgt reglene, har han ikke utvist det skjønnet man burde forvente når det gjelder fondene han har investert i. Selv om han kanskje har rett, oppfatter ikke folk at det er moralsk riktig, mener hun.Drittpakke?Selv krysser Støre fingrene for at spørsmålene om hans privatøkonomi som har klebet ved ham den siste tiden, ikke har skadd Arbeiderpartiets valgkamp.– Jeg håper den ikke gjør det. Vi er rundt og snakker politikk. Jeg har gitt – og vil gi – svar på spørsmål om min økonomi, jeg har ikke noe å skjule, sier Ap-lederen.– Er dette en drittpakke?– Det ordet vil ikke jeg bruke.