<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

LO og Unio: ny pensjonsordning vil øke forskjellene

De økonomiske forskjellene mellom pensjonistene vil bli enda større når en ny spareordning med skattefradrag innføres, mener LO, Unio og Pensjonistforbundet.

    Publisert 23. sep. 2017 kl. 09.14
    Oppdatert 23. sep. 2017 klokken 09.17
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 175 ord

    Den nye spareordningen innskuddsbasert pensjonssparing, IPS, blir etter planen innført 1. november. Ordningen innebærer at den enkelte kan sette av inntil 40.000 kroner i året og spare inntil 9.600 kroner i skatt. Stortinget vedtok regjeringens forslag i mai og høringsfristen gikk ut 1. september. Flere har uttrykt skepsis til ordningen, skriver Dagbladet.I Unio peker sjeføkonom Erik Orskaug på at den favoriserer høytlønnede som både kan spare mer og ofte står lenger i jobb. Den vil kunne bidra til en ytterligere skjevfordeling blant pensjonistene, sier han. Også i LO og i Pensjonistforbundet er man svært kritisk:– Forslaget om ny IPS-ordning føyer seg inn i rekken av noe som ser ut til å være en strategi fra regjeringens side: Å oppmuntre til privat sparing, men trenere arbeidet med å få på plass bedre kollektive ordninger, sier sjeføkonom Roger Bjørnstad i LO.– Folk flest har allerede nok med sine daglige utgifter, og klarer ikke å spare ekstra til pensjon, mens de som allerede har god økonomi, vil kunne benytte seg av denne ordningen, sier forbundsleder Jan Davidsen i Pensjonistforbundet.(©NTB)