Høyre og Frp har i forkant av mandagens stortingsvalg sett på hvilken skattebyrde Oslos innbyggere får med Ap-politikk i regjering.En analyse Menon Economics har gjort for Høyres stortingsgruppe viser at Jonas Gahr Støre og Ap går til valg på lovnader som øker skatten for Oslo-folk på rundt 2,2 milliarder kroner.I tillegg kommer økt eiendomsskatt på rundt 825 millioner kroner.Ifølge analysen kommer etter alt å dømme ca. halvparten av boligene i Oslo neste år til å få eiendomsskatt på toppen av de 2,2 milliardene i økt skatt.I så fall snakker vi altså om rundt tre milliarder kroner i økt skattebelastning.- SjokkerendeAina Stenersen, tidligere Frp-leder i Oslo og nå vararepresentant for Oslo Bystyre i helse- og sosialkomitéen, karakteriserer tallene som sjokkerende og drastiske.- Arbeiderpartiet lovet at eiendomsskatten skulle gå til bedre eldreomsorg, men resultatet er at de har kuttet over 100 sykehjemsplasser i Oslo bare i år. Oslo blir rett og slett et skatteparadis for Ap om de kommer i regjering, sier hun i en kommentar til Hegnar.no.- Oslo er fra før av en dyr by å bo i, det er trangt om plassen, og vi har høye boligpriser. Flere av mine barndomsvenner har flyttet ut fra Oslo, og kjøper seg større boliger rundt omkring Oslo. Aps skattepolitikk fører til en død by, fortsetter Stenersen.Ap slår tilbakeAp nøler ikke med å svare på utspillene fra Frp-politikeren.- Det er et faktum at mange av landets aller rikeste bor i Oslo. Vi har også høyest folketall og høyest andel aksjeeiere. Da er det helt selvfølgelig at de samlede skatteinntektene fra Oslo også er de høyeste i landet. Det trenger du ikke et analyseselskap for å finne ut av, sier Frode Jacobsen til Hegnar.no.Han er leder for Oslo Ap, gruppeleder for Aps bystyregruppe og leder for finanskomitéen.- Vi mener at de som har den sterkeste ryggen også må ta den tyngste børen, det er en verdi det norske samfunnet er bygget rundt i lange tider. Trygg eldreomsorg og gode skoler er viktigere enn skattekutt til dem som har mest, fortsetter Jacobsen.- Blåst opp noe veldigHan påpeker at Oslo Arbeiderparti i 2015 gikk til valg på å innføre en moderat eiendomsskatt for de med de dyreste boligene i Oslo.- Dette var fordi vi ønsket å bygge flere barnehageplasser og styrke hjemmetjenestene for de eldre. Vi har gjort akkurat som vi lovet. Jeg vet ikke hvilke tall Høyre har lagt til grunn for sin beregning av eiendomsskatten, men både inntektene og hvor mange boligeiere som må betale i 2018 virker å være blåst opp noe veldig, sier Jacobsen videre.- Hvordan eiendomsskatten vil se ut i 2018 kan alle lese når vi legger fram budsjettet 27. september, avslutter han overfor Hegnar.no.