Soldater pågrepet for terrorplanlegging

Fire soldater er pågrepet for terrorplanlegging i Storbritannia. De fire skal være medlemmer i en forbudt nynazistisk gruppe. 

A silhouette of the Houses of Parliament and Elizabeth Tower containing Big Ben, centre, at dusk, in Westminster, London, Tuesday April 18, 2017. Britain's Prime Minister, Theresa May, announced Tuesday a snap general election to be held on June 8. (Yui Mok/PA via AP) Yui Mok
Politikk
De fire er siktet for forberedelser til terrorhandlinger, opplyser politiet i en pressemelding.Alle fire tjenestegjør som soldater.«Vi kan bekrefte at et antall personer som tjenestegjør i hæren er pågrepet under terrorloven for forbindelser til en forbudt gruppe på ytre høyre», skriver forsvarsdepartementet i en pressemelding.Personene er mellom 22 og 32 år gamle og kommer fra Birmingham, Ipswich og Northampton i England og Powys i Wales. De skal ha vært med i National Action, som ble erklært forbudt i desember i fjor. De ble pågrepet på flere ulike adresser.National Action har hyllet høyreekstremisten Thomas Mair, som i juni i fjor drepte Labour-politikeren Joe Cox.Britiske myndigheter har stemplet gruppen som «rasistisk, antisemittisk og homofob».(©NTB)