Stockholm-topp om flyktninger: – Vi trenger folk

Det er trangbodd i noen av Stockholms forsteder, men byen ønsker seg flere folk.

– Her er det muligheter, sier topptjenestemann Fredrik Jurdell.Som nestleder for kommuneadministrasjonen i Stockholm møtte han innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) under det mye omtalte besøket i forstaden Rinkeby sist uke. De to hadde en lengre samtale om situasjonen som Listhaug er blitt anklaget for å svartmale.Etterpå vil NTB vite om det ikke hadde hjulpet Stockholm om politikerne hadde ført en mer restriktiv asyl- og flyktningpolitikk. Embetsmannen påpeker raskt at det er «et svært politisk spørsmål», men svarer likevel:– Jeg kan bare konstatere at vi trenger folk. Det er muligheter her. Det fins absolutt også utfordringer, men vår jobb er å sørge for bedre muligheter, sier Jurdell.Tidligere samme dag hadde som kjent migrasjonsminister Helene Fritzon avlyst et møte med Listhaug på kort varsel.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også