Tror orkanen Irma er farligere enn Harvey

Puerto Ricos guvernør advarer mot at Irma kan få katastrofale følger for øygruppa og mener stormen er farligere enn ekstremværet som rammet delstaten Texas.

Volunteer rescue boats make their way into a flooded subdivision to rescue stranded residents as floodwaters from Tropical Storm Harvey rise Monday, Aug. 28, 2017, in Spring, Texas. (AP Photo/David J. Phillip) David J. Phillip
Politikk
President Donald Trump har erklært katastrofetilstand i Florida, Puerto Rico og De amerikanske Jomfruøyer før orkanen Irma slår inn over land. Orkanen er oppgradert til kategori 5 og har nådd en vindstyrke på nær 80 meter i sekundet. Natt til onsdag er det ventet at den vil nå de første øyene i Karibia.Guvernør Ricardo Rossello i Puerto Rico hevder faren et ekstremvær utgjør aldri har vært større enn nå for det amerikanske territoriet.– Den er mye farligere enn Harvey. Utfallet kan bli katastrofalt og svært ødeleggende, sier han.Ifølge offisielle tall har uværet Harvey så langt krevd minst 42 menneskeliv i og rundt USAs fjerde største by Houston. Lokalavisa Houston Chronicle har meldt at dødstallet fra uværet og flommen nå har passert 50. I tillegg er flere tusen boliger helt ødelagt.(©NTB)