United States President Donald Trump speaks during the United Nations General Assembly at U.N. headquarters, Tuesday, Sept. 19, 2017. (AP Photo/Seth Wenig) Seth Wenig

Trump dobler militærinnsatsen på Puerto Rico etter orkanen Maria

Kritikken har haglet mot president Donald Trumps håndtering av Puerto Rico i kjølvannet av orkanen Maria. Lørdag sender han flere militærstyrker til øya.

Pentagon øker tallet på militære hjelpestyrker til orkanherjede Puerto Rico kraftig, trolig fra 2500 til det dobbelte i løpet av få dager. I tillegg vil regjeringen betale 100 prosent av opprydningskostnader og nødhjelp, både i Puerto Rico og på Jomfruøyene.Innsatsen skjer etter at president Donald Trump i flere dager har fått kritikk for å ha gjort lite for orkanofrene, og for å sende ut en twittermelding der han antyder at det er gjeldstyngede Puerto Ricos egen feil at situasjonen er vanskelig.Militærstyrken vil inkludere medisinske forsyninger, kommunikasjonsutstyr og en enhet som skal brukes til å kommunisere med beboerne på øya via høyttalere, lastebiler, brosjyrer og tekstmeldinger.Sykehusskipet USNS Comfort forventes å forlate Baltimore lørdag, og vil bruke tre til fem dager på å nå øya.De over tre millionene som bor i Puerto Rico, har etter orkanen manglet både mat, drikkevann, strøm og kommunikasjon.Trump kunngjorde etter kritikken at han vil besøke den orkanherjede øya førstkommende tirsdag.(©NTB)


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også