Barcelona slutter seg til katalansk storstreik

Den spanske fotballgiganten Barcelona slutter seg til den varslede katalanske streiken i kjølvannet av søndagens blodige folkeavstemning.

FC Barcelona's Gerard Pique, celebrates after scoring during the Spanish La Liga soccer match between FC Barcelona and Espanyol at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Saturday, Sept. 9, 2017. (AP Photo/Manu Fernandez) Manu Fernandez
Politikk
I en uttalelse mandag opplyser fotballstorheten at klubbkontorene tirsdag holdes stengt som et ledd i streiken.Søndagens folkeavstemning, der de stemmeberettigede skulle si ja eller nei til uavhengighet for Catalonia, ble ansett for å være ulovlig av den spanske regjeringen. Store politistyrker ble satt inn for å hindre folk i å stemme.Politiets brutalitet førte til voldeligheter der over 800 mennesker kom til skade, ifølge katalanske myndigheter.Som følge av søndagens hendelser er det fra flere hold i den katalanske uavhengighetsbevegelsen oppfordret til generalstreik i Catalonia tirsdag. Den slutter altså Barcelona seg til.– Ingen av de profesjonelle lagene eller ungdomslagene i klubben vil trene i morgen, skrev klubben i mandagens uttalelse.Som følge av frykt for uroligheter valgte Barcelona å spille søndagens hjemmekamp mot Las Palmas for tomme tribuner. Etter kampen lot ikke reaksjonene vente på seg blant storklubbens spillere.Midtstopperkjempen Gerard Pique møtte pressen med tårer i øynene.– Dette er min verste erfaring som spiller, sa forsvarsspilleren.Han fortsatte med å understreke at han er villig til å gi seg på det spanske landslaget dersom hans støtte til katalansk uavhengighet er et problem for landslagssjef Julen Lopetegui.90 prosent av dem som deltok i søndagens folkeavstemning sa ja til uavhengighet. Ja-et overskygges imidlertid av at kun 42 prosent av de stemmeberettigede deltok i folkeavstemningen, og ikke minst av politiets brutale framferd.(©NTB)