CBS: Trump vil bytte ut Yellen

Foto : Reuters

USAs president Donald Trump vil utnevne en ny sentralbanksjef, ifølge kilder. Dermed må Janet Yellen gå av når hennes fireårsperiode er over i 2018.

Det er ventet at Trump offentliggjør hvem han nominerer til stillingen neste uke, sier kilder CBS News har snakket med.Presidenten sa fredag til nyhetsbyrået AP at han har en person i tankene.– Det vil være en person som forhåpentligvis vil gjøre en fantastisk jobb. Jeg tror alle vil bli veldig imponerte, sa Trump.Flere amerikanske medier mener han snakker om Jerome Powell.Trump har tidligere kritisert Yellen for å «styre politisk» og anklaget henne for å holde styringsrenten lav fordi president Barack Obama hadde beordret henne til det. Han hevdet hun på denne måten skapte en boble som vil sprekke før eller siden.– Jeg ble utnevnt av Senatet for en fireårsperiode som går ut i 2018, og jeg har til hensikt å sitte ut den perioden, sa Yellen som svar på kritikken.(©NTB)


Les også