Det bekreftet Facebook mandag, ifølge . Det er Facebook selv som har avdekket at et såkalt troll-selskap hadde kjøpt over 3.000 annonser. Annonsene ble bestilt av falske kontoer knyttet til Russland.Facebook skal de kommende ukene legge fram annonsene for Kongressen i forbindelse med granskingen av Russlands innblanding i valgkampen.Facebook avdekket også 450 kontoer som inneholdt betalte annonser verdt rundt 100.000 dollar. Twitter sier de har avdekket utlagt stoff av samme type.Etterretningskomiteene har bedt Facebook, Twitter og Google om å avgi offentlige forklaringer. Komiteene har den siste tiden vært spesielt opptatt av tilfeller av såkalte falske nyheter, og hvem som i så fall står bak spredningen av slik desinformasjon.Facebook-sjef Mark Zuckerberg har skissert for amerikanske myndigheter planer for at selskapet ikke skal bli misbrukt av lands regjeringer.(©NTB)