Russland vurderer restrukturering av Venezuelas gjeld

President Nicolás Maduro ble onsdag tatt varmt imot i Moskva. Russland vurderer hvordan Venezuelas gjeld til landet kan restruktureres innen utgangen av året. 

Russian President Vladimir Putin steps off a plane upon arrival for the G-20 summit in Hamburg, northern Germany, Friday, July 7, 2017. After weeks of anticipation, President Donald Trump and Russian President Vladimir Putin will meet at an international summit in Germany. (AP Photo/Alexander Zemlianichenko) Alexander Zemlianichenko
Politikk
Uttalelsen kom onsdag via russiske statlige medier, samme dag som Venezuelas president Maduro var i Moskva for å møte president Vladimir Putin.I forkant av møtet slo Putins talsmann Dmitrij Peskov fast at restrukturering av Venezuelas gjeld kom til å bli et av samtaletemaene.Venezuela har ingen problemer med å oppfylle sine økonomiske forpliktelser overfor Russland, hevdet Maduro da han besøkte et energiforum i Moskva onsdag. Ifølge det russiske statlige nyhetsbyrået TASS utgjør Venezuelas gjeld til landet om lag 1 milliard dollar, nærmere 8 milliarder kroner.Putin ga under møtet ros til Maduro for å ha forsøkt å nå ut til opposisjonen.– Venezuela går gjennom tunge tider, sa Putin, og la til at Maduro har klart «å etablere kontakt» med opposisjonen.På Twitter beskrev Maduro møtet med sin russiske motpart som «ekstraordinært» og sa at møtet har styrket samarbeidet mellom de to landene.Opposisjonen i Venezuela mener eneste løsning på landets økonomiske og politiske krise vil være at Maduro går av. Maduro har avvist en slik utvei.I slutten av forrige måned var det planlagt samtaler mellom Maduros regjering og opposisjonen, men opposisjonen kunngjorde bare timer i forveien at det likevel ikke ville være aktuelt.Torsdag skal Maduro møte president Aleksandr Lukasjenko i Hviterussland.(©NTB)