Martin Kolberg, Arbeiderpartiet - Foto: Scanpix

Solberg irettesatte Kolberg

Arbeiderpartiets Martin Kolberg stilte et kritisk spørsmål om «svenske tilstander» under Nordisk råds møte tirsdag. Det likte statsminister Erna Solberg dårlig.

Henvendt til Sveriges statsminister Stefan Löfven, tok Kolberg opp at enkelte norske regjeringsmedlemmer omtalte noe som «svenske tilstander», ifølge ABC Nyheter.– Det sies rett ut at den norske politikken må være veldig streng for ikke å få «svenske tilstander.» Hva sier den svenske statsministeren til denne måten å omtale Sverige? spurte Kolberg.Löfven repliserte at det finnes flere måter å snakke om svenske tilstander på, blant annet den høyeste sysselsettingen på mange år, sterke finanser og store investeringer.– Mitt valg er at jeg ikke vil omtale nordiske naboland som negativt eksempel, tilføyde han.Statsminister Erna Solberg (H) påpekte at man må erkjenne at integreringspolitikken i de to landene har vært forskjellig, og at Sverige har høyere konsentrasjon av innvandrere i enkelte bydeler enn vi har i Norge. Hun kom også med et lite utfall mot Kolbergs spørsmål:– Men å trekke norsk debatt inn i Nordisk råd styrker ikke den nordiske debatten, det karikerer den, mente hun.(©NTB)


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også