– Jeg utelukker ingenting, sa Rajoy i et intervju med Madrid-avisen El Pais.– Men jeg må gjøre det på riktig tidspunkt. Jeg vil sette pris på om trusselen om folkeavstemning om uavhengighet blir trukket tilbake så fort som mulig, sa Rajoy.Dersom Catalonia erklærer uavhengighet, kan Spania reagere med å suspendere Catalonias autonome status og pålegge direkte regjering fra Madrid ved å anvende artikkel 155 i grunnloven.– Spania vil ikke bli delt, og nasjonen som en enhet vil fortsette. Vi vil bruke alle lovgivende verktøyene i loven for å gjøre dette, sa han.Catalonias president Carles Puigdemont har varslet at han vil tale til det katalanske parlamentet førstkommende tirsdag. Det ventes at han da vil legge fram en erklæring om selvstendighet for regionen.Avisen El Mundo har meldt at det katalanske separatistpartiet CUP arbeider med en løsrivelseserklæring som det håper å få flertall for på møtet tirsdag.Situasjonen i Catalonia har vært svært spent de siste ukene. Regjeringen i Madrid hadde på forhånd erklært folkeavstemningen for ulovlig og sendt store politistyrker til regionen for å gripe inn og forsøke å hindre valget i å bli gjennomført.På selve valgdagen 1. oktober ble hundrevis av mennesker skadd i sammenstøt med politiet.(©NTB)