Mattis sa i Kongressen tirsdag at Pentagon gir sin fulle støtte til forsøket på å oppnå en diplomatisk løsning med PyongyangUttalelsen kommer etter at Tillerson lørdag sa at USA er i kontakt med Nord-Korea og forsøker å finne ut om regimet er villig til å forhandle om å gi opp atomvåpenprogrammet.– Vi spør. Vi har kommunikasjonskanaler med Pyongyang. Vi er ikke i en mørk situasjon, en blackout, vi har et par, tre kanaler til Pyongyang, sa Tillerson etter samtaler med kinesiske ledere i Beijing.Tillersons diplomati møter lite forståelse hos sjefen selv.– Jeg har sagt til Rex Tillerson, vår vidunderlige utenriksminister, at han kaster bort tiden med å forsøke å forhandle med den lille rakettmannen. Spar på kreftene, Rex, vi skal gjøre det som er nødvendig, skrev USAs president Donald Trump på Twitter søndag.Trump har flere ganger omtalt Kim Jong-un som «rakettmannen». Den nordkoreanske lederen har blant annet svart med å omtale Trump som en «sinnsforvirret, senil gamling».(©NTB)