Høyres omstridte presidentkandidat Olemic Thommessen ble gjenvalgt med et knapt flertall under en svært spesiell votering i Stortinget lørdag.Ikke på flere tiår har det vært kampvotering om presidentvervet i Stortinget. Aps motkandidat Eva Kristin Hansen fikk 80 stemmer av den rødgrønne opposisjonens 81 stemmer. Tre representanter stemte blankt i den hemmelige, skriftlige voteringen. Det betyr mest sannsynlig at to representanter på borgerlig side valgte å avstå fra å stemme på Thommessen.– Det hadde vært mulig for Høyre å fremme en samlende kandidat, men dette valgte Høyre å overhøre ved å velge Thommessen, uttalte Ap-leder Jonas Gahr Støre fra Stortingets talerstol i forkant av avstemningen. Han beklaget at tradisjonen med at Stortinget enstemmig stiller seg bak presidentskapet, nå brytes.Også Sps parlamentariske leder Marit Arnstad og SV-leder Audun Lysbakken beklaget Høyres valg av presidentkandidat.– SV var innstilt på å stemme på en president fra Høyre med dagens flertall, og det er ene og alene Høyres ansvar at det ikke blir sånn. Dette vitner om maktarroganse fra Høyre, uttalte Lysbakken.(©NTB)