Trump flytter ikke ambassaden til Jerusalem ennå

USAs president Donald Trump har ikke tenkt å flytte USAs ambassade til Jerusalem ennå, sa han lørdag kveld.

President Donald Trump speaks during a reception for inaugural law enforcement officers and first responders in the Blue Room of the White House, Sunday, Jan. 22, 2017 in Washington. (AP Photo/Alex Brandon) Alex Brandon
Politikk
På et talkshow på TV sa han at han vil gjøre et forsøk på å forhandle fram en fredsavtale mellom Israel og palestinernes før han eventuelt går videre med det omstridte løftet om å flytte ambassaden.– Jeg skal gi det en sjanse før jeg overhodet tenker på å flytte ambassaden, sa han på talkshowet til Mike Huckabee.Forhandlinger mellom Israel og palestinerne er en av oppgavene han har overlatt til sin svigersønn Jared Kushner, en 36-åring som ikke har noen erfaring med Midtøsten.Alle land som har diplomatiske forbindelser med Israel, har ambassaden sin i Tel Aviv siden verdenssamfunnet ikke anerkjenner Israels krav om kontroll over hele Jerusalem.Israel okkuperte Øst-Jerusalem og resten av Vestbredden i 1967 og annekterte den østlige delen av byen kort etter. Palestinerne vil imidlertid ha Øst-Jerusalem som hovedstad i sin framtidige stat.(©NTB)