Tyrkias forsvarsbudsjett øker med 40 prosent

Tyrkias regjering øker forsvarsbudsjettet for neste år med 40 prosent, skriver avisen Hurriyet.

Turkey's President Recep Tayyip Erdogan waves to supporters outside the Presidential Palace, during the inauguration of a monument to commemorate the victims of the July 15, 2016 failed coup attempt, early Sunday, July 16, 2017 in Ankara, Turkey. Turkey marked the anniversary of the country's crushed military coup with a series of rallies and other commemorative events. (Presidency Press Service via AP, Pool) STF
Politikk
NATO-landets forsvarsbudsjett vil neste år bli på 40,4 milliarder tyrkiske lira, om lag 90 milliarder kroner, skriver den tyrkiske avisen, med henvisning til regjeringens budsjettplanarbeid.Flere statsråder i den tyrkiske regjeringen har den siste uken sendt signaler om skatteøkning for å finansiere nye sikkerhets- og forsvarsprosjekter.Den tyrkiske hæren har blant annet personell utstasjonert i Syria, der den kontrollerer et område nord i nabolandet, langs grensen til Tyrkia. Tyrkias hær vurderer også ytterligere oppdrag i Syria. Kampen mot det forbudte kurdiske arbeiderpartiet PKK er også trappet opp.Tyrkia planlegger å oppgradere sin militære evne, blant annet ved utvikling av tyrkiskproduserte våpen.Tyrkiske myndigheter har også nylig inngått avtale med Russland om kjøp av luftforsvarssystemet S-400.(©NTB)