USA ser ingen tegn til nordkoreansk forhandlingsvilje

Nordkoreanske ledere har ikke vist noen tegn til å ville forhandle om sitt atomprogram, sier det amerikanske utenriksdepartementet.

In this Aug. 14, 2017, photo distributed Tuesday, Aug. 15, 2017, by the North Korean government, North Korean leader Kim Jong Un acknowledges a welcome from the military officers during his visit to Korean People's Army's Strategic Forces in North Korea. The Korean Central News Agency said Tuesday that Kim during an inspection of the KPA's Strategic Forces praised the military for drawing up a "close and careful" plan. Kim said he will give order for the missile test if the United States continues its "extremely dangerous actions" on the Korean Peninsula. Independent journalists were not given access to cover the event depicted in this image. (Korean Central News Agency/Korea News Service via AP)
Politikk
– Nordkoreanske tjenestemenn har ikke vist noen tegn til at de er interessert i eller er klar for samtaler om atomnedrustning, sier utenriksdepartementets talskvinne Heather Nauert i en uttalelse.Kunngjøringen kom etter at utenriksminister Rex Tillerson for første gang innrømmet at USA har enkelte åpne kanaler til det nordkoreanske regimet. Han sa at landet forsøker å finne ut om regimet er villig til å forhandle.– Vi spør. Vi har kommunikasjonskanaler med Pyongyang. Vi er ikke i en mørk situasjon, en blackout, vi har et par, tre kanaler til Pyongyang, sa Tillerson etter samtaler med kinesiske ledere i Pyongyang.(©NTB)