Fabrikk - Foto: iStockphoto

USA vil fjerne regler for CO2-utslipp

USA vil fjerne de nasjonale reglene for begrensning av CO2-utslipp ved kraftverk.

USAs føderale etat for miljøvern, Environmental Protection Agency (EPA), har annonsert at de vil fjerne de nasjonale reglene for begrensning av CO2-utslipp ved kraftverk.Det skriver Wall Street Journal mandag kveld, ifølge TDN Finans. Den såkalte Clean Power Plan ble innført av Obama-administrasjonen for å redusere utslipp, men har blitt sterkt kritisert av Trump-administrasjonen for å skade selskaper, og spesielt kullindustrien.Sjef for EPA, Scott Pruitt, annonserte den formelle beslutningen ved en tilstelning i kullgruvebyen Hazard i Kentucky. Beslutningen distanserer myndighetene i USA videre ifra tiltak mot global oppvarming, etter at president Donald Trump sa at USA vil trekke seg fra Paris-avtalen i juni, skriver avisen.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også