Antiterrorsjef advarer mot bilterror på Karl Johan

Londons antiterrorsjef, Nick Aldworth, advarer mot bilterror i Karl Johans gate i Oslo. Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) sier tiltak er rett rundt hjørnet.

– Jeg gikk opp Karl Johans gate og grøsset, sa Aldworth da han deltok på Sikkerhetskonferansen i Oslo i september.Han utdyper overfor VG:– Gaten har en veldig lang og klar passasje, hvor du kan få katastrofale møter mellom biler og mennesker.Antiterrorsjefen gikk opp hovedgaten opp mot slottet i Oslo med angrepet på La Rambla i Barcelona og Stockholm friskt i minne. Denne uken skjedde det igjen i New York.– Det Westminster-angrepet viser oss er at hinder redder liv, sier Aldworth til avisen. Det var han selv som rekrutterte vakten som døde i angrepet i London, og satte opp sikkerhetsopplegget med fysiske sperringer rundt Westminster.– Det gjør meg trist at min plan gjorde at noen døde, men det gjør meg glad at planen min hindret ham i å gjøre noe mye verre.Byrådslederen sier at de vil få forslag til tiltak om kort tid.– Oslo skal være en trygg by og bo i, sier Raymond Johansen, og legger til at det er blitt nedsatt en arbeidsgruppe til formålet.(©NTB)