Illustrasjonsbilde på forurensing i rush-trafikken. Biler i kø, eksos, soloppgang / solnedgang. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX

Bergen vurderer femdobling av bompengetaksten

Hvis det fortsatt er fare for høy luftforurensing resten av uken tirsdag, vil byrådet vurdere å øke bompengene fra 45 til 225 kroner i rushtiden. Byrådet møtes klokken 11.– Datokjøring rammer veldig tilfeldig. Beredskapstakst er et mer treffsikkert virkemiddel, hvor de som virkelig må kjøre, kan kjøre, sier byråd Julie Andersland til Bergens Tidende.Meteorologisk institutt har varslet at det tirsdag og onsdag er fare for høy luftforurensing, mens det torsdag og fredag er fare for svært høy forurensing.Når det er varslet høy luftforurensning (rødt nivå) i to dager eller mer, har kommunen anledning til å innføre strakstiltak som datokjøring og økte bompenger. Slike tiltak ble innført i januar 2016.Bergen kommune oppfordrer personer med astma, kroniske luftveislidelser og hjerte- og karsykdommer til å redusere utendørsaktivitet og ikke oppholde seg i de mest forurensede områdene.Hvis byrådet bestemmer at høyere bompenger skal bli innført, vil de gjelde fra onsdag.(©NTB)


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også