«Chiles Berlusconi» favoritt til å vinne valget

Den konservative milliardæren Sebastian Pinera har en solid sjanse til å vinne valget i Chile søndag, ifølge meningsmålinger.

Pinera ledet Chile fra 2010 til 2014. Ettersom chilensk lov ikke tillater øyeblikkelig gjenvalg, gikk han tilbake til sitt forretningsimperium, men nå er han klar igjen.Dette er tredje gang Pinera sikter seg inn som landets leder. I 2005 tapte han mot sosialisten og nåværende president Michelle Bachelet.For øyeblikket viser meningsmålinger at mannen som har fått tilnavnet «Chiles Berlusconi», har en oppslutning på 34,5 prosent. Hans sterkeste utfordrer er sosialisten Alejandro Guillier som har en oppslutning på 15,4 prosent, ifølge meningsmålingene.– Pinera tjener på befolkningens sterke ønske om forandring, det blir bekreftet av Michelle Bachelets lave oppslutning, sier analytiker Maria Luisa Puig i Eurasia.Forbes anslår at forretningsmannen har en formue på om lag 2,7 milliarder dollar. Pinera har tjent pengene sine gjennom kredittkortselskapet han grunnla på 70-tallet og andeler i det chilenske flyselskapet LAN og TV-kanalen Chilevision.(©NTB)


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også