Frankrike tviler på eget atomkraftmål

Frankrike tror det blir vanskelig å nå målet om å halvere andelen kjernekraft innen 2025 uten at det går på bekostning av landets klimamål.

Atomkraftverk i Sverige - Foto: Scanpix
Politikk

Regjeringen sier nå at landet neppe klarer å nå det ambisiøse målet som ble satt av den forrige regjeringen for to år siden.– Det blir vanskelig å holde tidsplanen til 2025 uten å gå tilbake til energi basert på fossilt brensel, sier miljøminister Nicolas Hulot. Han sier det vil gå ut over landets klimamål og vil stikke kjepper i hjulene på planene om å stenge kullkraftverk dersom fristen skal overholdes.I en kommentar ber Greenpeace Hulot tenke nytt og sier at «det er ikke ved å støtte opp om kjernekraft man får fart på kampen mot klimaendringer».Statsråden sier det vil ta tid å komme opp med en ny «realistisk dato» for å kutte kjernekraftandelen med 50 prosent, men ser for seg at den nye fristen blir en gang mellom 2030 og 2035.(©NTB)

frankrike
atomkraftverk
Nyheter
Politikk