Listhaug ville ikke dratt til Kabul

Debatten raser rundt «oktoberbarna» som tvangsreturneres til Afghanistan. Innvandringsminister Sylvi Listhaug (Frp) sier hun selv ikke ville reist til Kabul.

– Det er ekstremt viktig at disse ungdommene som har blitt voksne, forlater landet. De har ikke behov for beskyttelse. Og det handler om signalene vi sender til andre i Afghanistan, sier statsråden til Dagbladet.Hun referer til enslige mindreårige asylsøkere som har fått midlertidig opphold fram til fylte 18 år, og som når de blir myndige sendes tilbake.På Utenriksdepartementets nettsider fraråder norske myndigheter folk å reise til Afghanistan dersom det «ikke er strengt nødvendig».– Jeg ville ikke reist til Kabul akkurat nå. Det er viktig å forstå at sikkerhetssituasjonen er annerledes ut fra hvem du er og hvilken tilknytning du har, sier Listhaug.Hun understreker at for nordmenn ville det være farlig å reise dit med tanke på kidnappingsfare og andre forhold.– Som afghaner har du et helt annet utgangspunkt. Da er det ikke nødvendigvis like farlig. Dette vurderes individuelt, sier innvandringsministeren.(©NTB)