Siv Jensen har ikke tillit til Christine Meyer

Finansminister Siv Jensen (Frp) sier hun torsdag ga beskjed om at SSB-sjef Christine Meyer ikke lenger har hennes tillit

Politikk

– Det er min vurdering at SSBs administrerende direktør ikke har klart å bevare nødvendig tillit til institusjonen gjennom denne prosessen, heller ikke gjennom møtene med meg, sa finansministeren under en pressekonferanse fredag ettermiddag.– Christine Meyer ble i går gjort kjent med at hun ikke lenger har min tillit, fortsatte Jensen.– Jeg har meddelt henne at hun ikke lenger har min tillit. Det mener jeg hun må vurdere nøye, sa Jensen da hun ble spurt om hva hun mente her.Hun sier hun akter å sørge for at tilliten til Statistisk sentralbyrå gjenopprettes. Samtidig varsler hun at omorganiseringen av forskningsavdelingen settes på hold inntil innstillingen fra statistikklovutvalget foreligger og forslagene har vært på høring.– Gjennom tett dialog med styret, vil vi gjøre vårt ytterste for å skape ro rundt byrået, sier Jensen.

siv jensen
ssb
christine meyer
Nyheter
Politikk