SV truer med å klage inn oljeministeren til kontrollkomiteen

Olje- og energiminister Terje Søviknes (Frp) kan bli klaget inn til kontrollkomiteen etter hans håndtering av Goliat-saken.

Politikk

SV er så misfornøyde at de vurderer å klage ham inn til kontroll- og konstitusjonskomiteen på Stortinget, bekrefter SVs Lars Haltbrekken overfor Dagbladet.Goliat-plattformen, som drives av ENI, har hatt en rekke problemer etter at produksjonen startet i mars i fjor. De ble stengt ned, men gjenåpnet igjen 3. oktober tross alvorlige feil på plattformen og advarsler fra tilsynsmyndighetene.Kun to dager senere ga Petroleumstilsynet ordre om å stenge produksjonen igjen.– Dette er en forferdelig alvorlig sak. Søviknes framstår som en statsråd uten styring, sier Haltbrekken.Sammen med SV har han sendt spørsmål til Søviknes hvor de spør om oljeministeren mener ENI er skikket til å drive Goliat-feltet, og om de gjentatte sikkerhetsproblemene vil få konsekvenser for selskapet.Om ikke Søviknes svarer godt nok for seg, vurderer SV å ta saken til kontroll- og konstitusjonskomiteen.Oljeministeren sier han vil samarbeide med kontrollkomiteen om saken går så langt. Samtidig ber han Haltbrekken sette seg mer inn i petroleumsforvaltning.(©NTB)

terje søviknes
olje- og energiminister
sv
Nyheter
Politikk