Trump skryter av nye tider etter rundtur i Asia

Etter en to uker lang rundtur i Asia vender Donald Trump nesa hjemover, overbevist om at alle som handler med USA, har forstått at reglene er endret.

FILE - In this Wednesday, Dec. 28, 2016, file photo, President-elect Donald Trump speaks to reporters at Mar-a-Lago in Palm Beach, Fla. Trump has singled out a number of companies individually, including General Motors Co., before and after winning the U.S. presidential election.(AP Photo/Evan Vucci, File) Evan Vucci
Politikk

– Frukten av vårt arbeid kommer til å bli utrolig, sa Trump under en pressekonferanse i Filippinenes hovedstad Manila tirsdag, den siste før han satte kursen hjem til USA.Før avreise tok han seg også tid til et par Twitter-meldinger, der han krever at USA må få en mer rettferdig behandling av andre land.– De massive handelsunderskuddene må ned raskt, skriver Trump og fastslår at hans to uker lange tur til Japan, Sør-Korea, Kina, Vietnam og Filippinene har vært «enormt vellykket».Ifølge Trump planlegger han å komme med en «større uttalelse» om reisen når han senere i uken er tilbake i Det hvite hus. Han viser også til at han har fått mange gode venner i løpet av turen.Blant hans nye venner er Filippinenes president Rodrigo Duterte, som Trump gjentatte ganger roste under besøket mandag.Duterte er en omstridt leder internasjonalt som følge av at han har satt i gang en brutal operasjon mot landets narkotikamiljø, der sikkerhetsstyrkene har fått fritt leide til å drepe mistenkte narkolangere og rusmisbrukere. Han har også selv skrytt av at han har drept en mann.Trump har under turen gjentatte ganger krevd en mer rettferdig behandling av USA på de globale handelsmarkedene. Målet er å redusere USAs store handelsunderskudd, og i flere land har han brukt pressekonferanser til å hamre løs mot vertskapets handelspolitikk.Blant annet har han kritisert andre lands subsidiering av eget næringsliv, noe han mener er en viktig grunn til at varene deres blir så rimelige at de utkonkurrerer amerikanskproduserte varer.(©NTB)

donald trump
Nyheter
Politikk