ABC-journalist suspendert for feilrapportering om Trump i Flynn-saken

ABC News har suspendert en profilert journalist for feilrapportering om at det skal ha vært Donald Trump som ba Michael Flynn opprette kontakt med Russland.

Fred Lee
Politikk

Brian Ross, som er leder for ABC News' gravegruppe, er suspendert i fire uker, kunngjorde ABC News lørdag.– Vi beklager på det sterkeste for den alvorlige feilen vi begikk fredag. Brian Ross' reportasje var ikke blitt godt nok sjekket i henhold til vår redaksjonelle standard, heter det i en uttalelse fra ABC News.– Det er avgjørende at vi melder korrekt og beholder tilliten som vi har bygget opp. Dette er våre kjerneverdier. Fredag sviktet vi, heter det videre.Det var under en direktesending fredag at Ross siterte en nær betrodd av Flynn på at Trump hadde beordret Flynn til opprette kontakt med Moskva under valgkampen.Ross korrigerte sin reportasje noen timer senere. Da sa Ross at Trump ifølge kilden ikke kom med ordren som presidentkandidat, men som valgt president.Den opprinnelige meldingen var blitt retvitret rundt 25.000 ganger. Dow Jones-indeksen falt over 350 poeng da markedet reagerte på Ross' første versjon.– Min jobb er å holde folk ansvarlig og det er derfor jeg er enig med at jeg selv også må stå til ansvar, skrev Ross på Twitter lørdag kveld.Trump takker ABC News.– Gratulasjoner til ABC News for å suspendere Brian Ross for hans forferdelig feilaktige og uærlige sak om den russiske, russiske, russiske heksejakten. Flere TV-nettverk og «aviser» burde gjøre det samme med sine falske nyheter!, tvitret Trump lørdag kveld.(©NTB)

brian ross
journalist
reporter
michael flynn
usa
abc news
Nyheter
Politikk