Advokat: – Flynns tilståelse kan ikke knyttes til Det hvite hus

Ingenting i tidligere sikkerhetsrådgiver Michael Flynns tilståelse kan knyttes til noen andre i Det hvite hus, hevder Trump-administrasjonens advokat.

Carolyn Kaster
Politikk

Tidligere sikkerhetsrådgiver Michael Flynn hevder at folk i Trumps overgangsteam styrte hans kontakt med Russland. Flynn samarbeider nå med Russland-granskerne.Flynn ble fredag siktet for å ha begått mened da han forklarte seg om sin kontakt med Russland. Han erkjente seg skyldig i en rettshøring kort tid etter at siktelsen ble kjent, og offentliggjorde deretter en uttalelse.– Det jeg gjorde var galt, skriver Flynn.– Dette impliserer ikke andre enn Flynn selv, sier advokat Ty Cobb, som er ansatt av president Donald Trump for å rådgi om Russland-saken og ta seg av mediehenvendelser.Han toner dessuten ned Flynns rolle i Trumps administrasjon. Han jobbet bare for Trump i 25 dager, påpeker han, og omtaler Flynn som en tjenestemann i Obama-administrasjonen.Flynn tilsto fredag at han har løyet om sin kontakt med Russland, og hevdet at en ledende medarbeider i Trumps overgangsteam styrte kontakten.Cobb hevder Flynns «falske påstander» speiler de falske påstandene han ga til tjenestemenn i Det hvite hus tidligere, som førte til at han måtte gå av i februar.(©NTB)

michael flynn
donald trump
robert mueller
Nyheter
Politikk