Ap-politikere mener Giske må gå

Flere Ap-kvinner mener nestleder Trond Giske bør trekke seg etter innrømmelsene om upassende oppførsel. 

Blant dem er Line Oma, som leder Bydelsutvalget i Gamle Oslo, og Kristin Bergersen, tidligere statssekretær i Justisdepartementet og tidligere leder for Aps homonettverk.– Ta fikenbladet fra munnen. Jeg er drittlei av byråkratisk pjatt, preik om maktkamper og fløyer. Dette handler om det som burde vært sagt for lenge siden: Ap kan ikke ha en nestleder eller fremtidig partileder som tenker med feil hode, skriver Oma i et innlegg på Facebook, ifølge Dagens Næringsliv. Oma vil ikke kommentere uttalelsen og framholder overfor DN at hun bare snakker på vegne av seg selv.Bergersen mener det for lenge har vært en ukultur i Arbeiderpartiet.– Hvordan endre den kulturen når den største eksponenten er nestleder i partiet? Jeg tror ikke det er mulig, skriver hun på sin Facebook-side, ifølge Dagbladet.NTB forsøkte fredag å komme i kontakt med Giske, uten å lykkes.(©NTB)