Aps fylkesledere vil ikke kreve Giskes avgang

Arbeiderpartiets fylkesledere mener det er for tidlig å kreve at nestleder Trond Giske trekker seg etter uroen om oppførselen hans. 

Trond Giske - Foto: Scanpix

Det er partiets landsmøte som eventuelt må håndtere saken, sier Aps fylkeslagsleder i Østfold Stein Erik Lauvås til NTB.– Det er landsmøtet som velger de tillitsvalgte, det får vi bare forholde oss til, sier stortingsrepresentanten, som også er Aps talsperson i innvandringspolitiske spørsmål.Partiets neste landsmøte finner sted først om halvannet år.– Er det mulig å skape ro i Arbeiderpartiet om Trond Giske fortsetter som nestleder?– Det er vanskelig å svare på, for å si det rett ut, sier Lauvås.– Men jeg håper jo vi kan komme til et punkt hvor det skal handle mer om politikk enn andre ting. Men det er klart at dette ikke er en enkel situasjon å håndtere, verken for den ene eller den andre. Så får tiden vise hva som vil skje, legger han til.Et flertall av de andre fylkeslederne i Ap sier i likhet med Lauvås at de foreløpig ikke vil kreve at Giske trekker seg som nestleder etter varslingssakene, viser en ringerunde som Bergens Tidende har foretatt.BT var fredag i kontakt med 13 av i alt 18 fylkesledere i partiet.– Det han har gjort er ikke akseptabelt, men når folk gjør feil, må de få mulighet til å si unnskyld. Han har vist ærlig anger, sier Stanley Wirak, fylkesleder i Rogaland Ap.Fylkeslederne sier også at de har tillit til at Støre og resten av partiledelsen har håndtert saken rett, og at de også vil gjøre det i fortsettelsen.(©NTB)