– Brexit avsluttet innen utgangen av 2020

Storbritannia kan være ferdig med sin brexitovergang innen utgangen av 2020, og en ny handelsavtale kan være på plass i januar 2021.

– Inntil utgangen av 2020 virker som et naturlig sluttpunkt for gjennomføringsperioden eller overgangen, sa Stefaan De Rynck, seniorrådgiver for EUs brexitsjefforhandler Michel Barnier, mandag.I en tale han holdt til tenketanken Chatham House i London la han til at målet er å sikre at det fremtidige forholdet er på plass i januar 2021.Han sa også at nye EU-regler som kommer i løpet av overgangen må bli brukt i Storbritannia.I forrige uke avsluttet EU-ledere første etappe av brexitforhandlingene, og samtaler om en overgangsperiode skal starte i januar. Britiske myndigheter ønsker å ha en avtale om hovedprinsippene på plass i mars.Statsminister Theresa May sa mandag at hun håpet diskusjonene om overgangen og det fremtidige forholdet ville begynne «snart».(©NTB)