Ett av Ap-varslene gjelder en sak fra i år

Minst én av varslingssakene om Ap-nestleder Trond Giske handler om en hendelse i år, skriver VG og Dagens Næringsliv. Fredag ble Giske sykmeldt.

VG sier avisen er kjent med et minst ett av forholdene gjelder en kvinnes opplevelse med Giske i 2017. Avisen har konfrontert partileder Jonas Gahr Støre med dette etter at han fredag morgen sa følgende i Politisk kvarter på NRK:– Dette er historier tilbake til mange år av hans liv. Han er valgt i 2015, vi begynte å jobbe sammen da. Vi skal ha et landsmøte i 2019.Støre svarer i en epost at han «har ikke ment å formidle at alle saker er av gammel dato, det jeg sa henviste til at sakene spenner over et tidsrom hvor noen er en god del år tilbake. Om det kunne misforstås beklager jeg det. Alle saker tas på alvor, uavhengig av dato».Også  Dagens Næringsliv har opplysninger om at en av sakene er fra i år, mens to andre saker er fra 2014 og 2016.